3 baantjes en stress? Ik heb er geen last van!

Vandaag laat ik Froukje aan het woord over stress. Want meerdere jobs combineren is niet gemakkelijk. Ikzelf heb er in elk geval uit geleerd hoe ik mijn werk, het schrijven en het bloggen zonder stress kan doen.

“Ik ben Froukje, 24 jaar en een fanatieke turntrainster met haar eigen blog. Naast mijn werk als turntrainster werk ik ook als barvrouw en heb ik dus mijn eigen blog! Wil je meer over mij weten, kijk dan vooral even op mijn eigen blog! Dan kom je alles te weten over mijn leven! 😉

In het artikel van vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik met stressvolle situaties omga terwijl ik ook nog eens 3 baantjes heb! Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd om vanuit je natuur stress aan te kunnen!

-Zorg voor duidelijkheid!
Duidelijkheid is belangrijk. Zorg dat je een agenda bijhoudt, to-do  lijstjes maakt en duidelijk in kaart hebt wat je allemaal nog wilt doen. Er is niets zo stressvol als dingen vergeten te doen. Duidelijkheid zorgt voor overzicht en overzicht zorgt dan weer voor rust. Ik maak zelf altijd 4 verschillende lijstjes: werk 1, werk 2, werk 3 en thuis. Hierdoor kan ik heel selectief bezig zijn!

-Zorg voor tijdmanagement!
Het is belangrijk om niet te lang met bepaalde dingen bezig te zijn. Probeer jezelf een tijdslimiet te geven. Ik heb vaak dat ik te lang met een artikel bezig ben. Ik probeer dan een tijdslimiet te zetten. In het begin was het maximaal 2 uur. Tegenwoordig staat er 3 kwartier voor 1 blog, af of nog niet af! Ik moet daarna met iets anders bezig zijn. Mijn doel is uiteraard wel om het in die 3 kwartier af te schrijven maar dat wil niet altijd lukken!

-Accepteer het als iets niet af is!
Dan kom ik gelijk bij een ander puntje, accepteren als het niet af is. Iets waarin we in Nederland niet zo goed zijn, maar het hoeft niet allemaal in een keer af! Probeer het te accepteren. De eerste keer zal dat moeilijker zijn dan de tweede keer. Het betekend niet dat je iets afraffelt.  Maar dat je het gewoon op een later moment die dag of die week afmaakt!

Dit zijn mijn 3 tips om het rustig en stress-loos te houden, heb jij nog tips? Laat ze hier beneden achter in een reactie!

xx Froukk!

Volg me ook op: http://www.twitter.com/my360turn http://www.facebook.com/my360turn http://www.instagram.com/my360turn en natuurlijk op http://www.my360turn.nl