Inspiratie voor mijn boek

Foto’s die je inspireren en waarom?

Beste lezer,

Hieronder wil ik een drietal foto’s met jullie delen die mij momenteel inspireren bij het schrijven van mijn boek.

Zoals te zien is op de foto’s zal er in mijn volgend boek gesproken worden over…. reizen. Ik hoop tegelijkertijd om jullie ook even te laten wegdromen bij deze foto’s. Het zijn er slechts drie, terwijl ik op mijn Pinterest account nog veel meer foto’s opgeslagen heb die mij moeten inspireren. Ik ga altijd naar deze foto’s kijken als ik niet meer verder kom met mijn verhaal. De foto’s laten mij dromen en zo komen automatisch de ideeën voor mijn verhaal.

.:

Naar deze foto zou ik uren kunnen kijken. Ik vind hem zo mooi. Met deze foto heb ik veel stukken van mijn verhaal kunnen schrijven. Zo heb ik bijvoorbeeld een heel mooie zonsondergang beschreven die de hemel kleurt. Maar daarnaast was deze foto ook goed om een scène aan het strand uit te werken. Ik beeld me in hoe het zand en het water zich aanvoelen. Is het water koud? Is het zand droog of blijft het aan de voeten kleven? De palmbomen op de achtergrond laten mij dromen over exotische bestemmingen. Bestemmingen die hoogstwaarschijnlijk in mijn boek zullen voorkomen. En soms laat deze foto mij ook nadenken over mijn eigen leven. Zou  ik niet beter op zo een wondermooie plaats leven? In plaats van hier in de regen van België. Maar dan zeg ik mezelf dat elk  land zijn nadelen heeft. En dan schrijf ik verder aan mijn boek.

Sunset in the beach. | Most Beautiful Pages:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze foto heeft mij vooral laten nadenken over mijn hoofdpersonage. Het hoofdpersonage in mijn volgend boek is ziek en ik stelde me voor hoe ze door het mulle zand loopt. Daarnaast denk ik na over het geluid van de zee, het geluid van stappen op de houten planken en ik kan me ook een paar romantische scènes voor mijn oog halen met deze foto. Ook de hemel vind ik heel inspirerend met de strepen zonlicht en de wolken. Veel elementen van deze foto zullen in elk geval terugkomen in mijn boek.

Title:   	"Tropical Blues";  Description:   	Crossed Palms at Sunset; Location:   	Key West; Publication:   	Florida…Beyond the Blue Horizon; Alan S. Maltz Gallery:

Deze foto was voor mij perfect om een nacht op zee te beschrijven.De laatste zonnestralen, en de kleur van het water zijn gewoon prachtig. Soms kom ik zo van die foto’s tegen waarbij ik zeg: deze moet echt in mijn boek beschreven worden. En zo begin ik dan een scène te verzinnen die op deze plek zal gebeuren. Heerlijk vind ik het om zo een scènes uit te denken. Wat zal het hoofdpersonage doen? En hoe zou hij of zij zich voelen?

Dit waren drie foto’s die mij inspireren bij het schrijven van mijn boek. Natuurlijk zijn er nog veel andere dingen die mij inspireren en heb ik ook een levendige fantasie (trouwens al sinds ik kind ben). Dit bewijst maar weer dat inspiratie soms in een klein hoekje zit. Soms is één enkele foto genoeg om een aantal bladzijden te schrijven.