Mijn schrijfdoelen

Wat zijn je schrijfdoelen voor het komende jaar?

Voor komend jaar hoop ik veel blogposts te kunnen schrijven. Daarnaast wil ik heel graag de eerste versie van mijn roman afkrijgen en beginnen met editen. Bovendien zou ik ook graag aan volgende boekprojecten beginnen door het verzamelen van ideeën. Ik heb me dus veel voorgenomen voor het komende jaar.

Beschrijf de vier grootste afleidingen tijdens het schrijven

Twitter is een grote afleiding. Ik word altijd verleid om te gaan kijken wat andere mensen posten en om hierop te reageren.

Image result for twitter

Surfen op andere websites of mijn mail lezen is ook een grote afleiding. Ik wil zoveel dingen tegelijkertijd doen, terwijl ik mij eigenlijk moet concentreren op het schrijven. En even de krant lezen, duurt algauw een half uur. Verloren tijd dus.

Een goed boek lezen is ook zo een afleiding. Als ik een echt goed boek aan het lezen ben, zal ik eerder geneigd zijn om verder te lezen dan om te schrijven aan mijn eigen boek. Natuurlijk is het lezen niet alleen ontspannend maar krijg ik ook een idee van het taalgebruik bij schrijven. Je kan deze tijd dus ook zien als research voor mijn eigen roman.

Het dagelijkse leven zorgt voor veel afleiding. Zo moet er gekookt en gewerkt worden. En natuurlijk vraagt de familie ook aandacht. Dit zorgt voor veel afleiding.