Mijn schrijfruimte

Ik heb verschillende schrijfruimtes. Vaak schrijf ik op rustige momenten op mijn werk. Ik sta dan aan een balie met een computer voor mijn neus. Hier is het vooral lastig dat er constant klanten komen. Hierdoor word ik dan uit mijn schrijfflow gehaald wat best wel lastig is.

Thuis schrijf ik op mijn tablet computer aan mijn keukentafel of staand aan een hoge kast.

Ik heb altijd papier naast mij liggen om iets op te schrijven  of ik schrijf iets op in de applicatie Evernote op mijn smartphone. Zo kan ik verder schrijven aan het stuk waar ik mee bezig ben en tegelijkertijd nieuwe ideeën opschrijven. Vaak heb ik ook een kop thee naast mij staan om te drinken tijdens het schrijven.

Mijn ideale schrijfruimte zou er heel anders uitzien. Ik  zou thuis graag een bureau maken met een comfortabele bureaustoel. Ik zou op het bureau een pennenbak zetten en een schrift klaar leggen om in te schrijven. Natuurlijk mag mijn computer niet ontbreken. Bovendien zou ik graag een moodboard in mijn schrijfruimte hangen met foto’s die mij inspireren als ik vastzit in mijn verhaal. Nu gebruik ik Pinterest om zo’n foto’s te vinden.

Image result for pinterest

Maar ik denk dat het inspirerender is als je de foto’s recht voor je hebt hangen en er elk moment je ogen over kan laten glijden. Het zou ideaal zijn als mijn schrijfruimte helemaal vrij zou zijn van geluid. Dit zal bij mij nooit lukken want ik woon net aan de luchthaven waardoor er veel lawaai is. Als er echt teveel lawaai is en ik mij niet kan concentreren op mijn verhaal, probeer ik te schrijven met oordoppen.