Sara Schrijft: Eigen website creëren

Door een tijdje op het internet te surfen kwam ik erachter dat veel auteurs een eigen website hebben. Ik dacht: dat heb ik nog niet. Dus heb ik een aantal auteurswebsites bekeken om te weten wat er zoal opstaat. Eens ik wist wat er absoluut op hoorde te staan, kon ik aan mijn eigen website beginnen.

Programma

Maar met welk programma zal ik de website maken? Ik besloot om wordpress te gebruiken. Met dat programma kan ik vanop elke computer met een internetverbinding aan mijn website werken. Dus maakte ik een account aan op wordpress.com. De eerste stappen waren snel gezet: ik koos een lay-out voor mijn website. Daarna maakte ik per onderdeel een aparte pagina aan.

Nadat dit gebeurt was kon ik de tekst voor de verschillende pagina’s beginnen schrijven.  Een hele dag was ik bezig met schrijven van teksten voor de website. Ik kon dus een hele dag lang niet aan mijn boek schrijven, best wel vervelend. Ik maakte een bibliografie aan en schreef informatie over mijn boek. Daaronder zette ik de link naar de webshop van boekscout.nl. Ik vond het onderdeel veelgestelde vragen het leukste om te maken. Ik kon creatief zijn met de vragen die erop komen en een passend antwoord geven. Daarna moest ik de website nog opmaken. Dit bleek heel snel te gaan met wordpress. Als laatste stap heb ik een webadres moeten kiezen. De keuze is gevallen voor saraschrijftblog.wordpress.com .

Toen ik ’s avonds klaar was met mijn website was ik super trots. Ik had hard  gewerkt aan de website en ik kon hem onmiddellijk online zetten. Ook deze stap was super makkelijk. Ik moest gewoon bij elke pagina op publiceren klikken en hij was online te zien.

Promotie

Een aantal dagen later las ik een handleiding wordpress. Ik ontdekte nieuwe functies zoals de knoppen sociale media en paste dit toe op mijn website.

Nu moet ik er alleen nog voor zorgen dat mensen mijn website bezoeken en zich inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Ik deel mijn website veel op sociale media en heb hem in de handtekening van mijn emailprogramma gezet. Ik ga ook wat foto’s op mijn website zetten. Dat hoop ik binnenkort te kunnen doen. Ik probeer ook mijn website te vermelden op andere blogs.

En bij deze lieve lezers nodig ik jullie uit om een kijkje te nemen op saraschrijftblog.wordpress.com en jullie in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Tot de volgende column.