Sara Schrijft: Writers’ Block

Ik krijg regelmatig te maken met writer’s block.

Omdat ik in verschillende shiften werk en soms ook veel dagen (maximum 10 dagen) aan een stuk moet werken in het hotel, ben ik vaak erg moe. Zeker als ik ’s ochtends om 7 uur moet beginnen werken, ben ik volledig uitgeput gedurende de hele dag. Het is dan onmogelijk om aan mijn boek te schrijven. Ik kan me niet concentreren op het verhaal en dat is zeer frustrerend. Als ik dan weer met de avond moet werken, ben ik blij. Eindelijk kan ik terug schrijven.

Soms heb ik ook echte writer’s block. Een idee verschijnt in mijn hoofd. Enthousiast begin ik dit idee uit te werken. Maar opeens weet ik niet meer hoe het verder moet. Het idee is er, maar hoe moet het verder? Wat zal het hoofdpersonage doen? Op zo’n moment raak ik echt gefrustreerd. Mijn vingers branden om het verhaal op papier te zetten, maar ik weet niet hoe het verder moet.

Een ander soort writer’s block heb ik  bij het verzamelen van ideeën. Zoals te lezen is in mijn stuk over motivatie, kunnen de ideeën wild door mijn hoofd schieten. Ik neem dan een blad papier of mijn smartphone om deze op te schrijven. Ideeën komen op, maar het eerste idee dat ik had is weg. Frustrerend, want wie weet was het wel een topidee of het idee om het verhaal vooruit te laten gaan.