Schrijfinspiratie

Op welke auteurscarrière ben je jaloers? Waarom?

Ik ben eigenlijk jaloers op de carrières van alle bestsellerauteurs. Zij hebben het namelijk geschaft om zo een boeiend boek te schrijven dat iedereen het wil lezen. Dat wil ik ook graag. Ik wil mensen de tijd uit het oog laten verliezen door het lezen van mijn boek.

Waaruit heb je recentelijk schrijf inspiratie gehaald?

Ik haal inspiratie uit foto’s van Pinterest en ook uit tv programma’s. Zo heb ik tijdens het kijken van een documentaire een idee gekregen voor mijn huidig boek.

Ook tijdens het lezen van tijdschriften krijg ik inspiratie. Bijvoorbeeld voor de kleding van mijn hoofdpersonage of het uiterlijk. En ook heel veel inspiratie over dingen die ik nog in mijn boek wil laten voorkomen.

Welke boeken lees je? En hoe kies je boeken?

Ik lees vooral romantische boeken, drama en ook waargebeurde verhalen. Ik kies mijn boeken uit op basis van schrijver. Zo zal ik een boek van mijn lievelingsauteurs onmiddellijk gaan kopen. Daarnaast kies ik vooral mijn boeken uit aan de hand van de korte samenvatting. Als die mijn interesse wekt, koop ik het boek.

Als je op schrijfretraite zou gaan , hoe zou die er dan uitzien?

Mijn ideale schrijfretraite zou zijn in de volle natuur. Ik droom er wel eens van om in een eenzaam huisje te schrijven aan de rand van een meer of in het midden van een bos. En dat het liefst in Noorwegen omdat de natuur daar zo mooi is. Op een schrijfretraite zou ik dus het liefste rust hebben en niet omringd zijn door honderden ander auteurs die proberen hun boek te schrijven. Toch zou ik op een schrijfretraite graag iemand hebben bij wie ik te raad kan gaan als ik hulp nodig heb bij mijn boek.

Deel 3 blogs die je graag leest

De blogs van schrijven online: http://www.schrijvenonline.org

http://www.chickslovefood.com voor de lekkere recepten die ze online zetten

http://www.hungryhappens.com ook voor de recepten